foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen

Hooggevoelige kinderen… je hoort en leest er steeds vaker over. Wie zijn zij en wat hebben zij nodig, van ons, de wereld om hen heen, om nog meer tot bloei te komen? Welke wijsheid bezit juist, dat ene mens? Jouw kind, jouw leerling? En hoe krijgen we nou dit kind zover dat het juist kan groeien en bloeien vanuit zijn eigen talent en kwaliteiten?  

Hooggevoelige kinderen denken en leren anders…

Niet moeilijker, niet makkelijker, maar anders. En soms is het voor ons, volwassen mensen, een behoorlijke puzzel om erachter te komen “hoe” dit kind precies denkt en in elkaar steekt. Terwijl het echt niet zo moeilijk hoeft te zijn, hoor! Dikwijls zijn juist hooggevoelige kinderen de mensen die een “disharmonisch” profiel laten zien…Net niet ADHD, net niet PDD-NOS, net niet dyslectisch, net niet hoogbegaafd of juist van alles wel een klein beetje. Gewoon, een uniek mens!

In deze workshops vind je de sleutels tot passend onderwijs…En nee, het vraagt niet van jou om nieuwe methodes aan te schaffen, materialen in te slaan, of nog meer werk te verzetten. Sterker nog… Ga gerust eens achterover zitten! Wat deze kinderen van ons, de wereld om hen heen, vragen, is om te kijken, te luisteren en in te steken op wie zij echt zijn! En hoe je dat doet? Dat doen we vooral SAMEN!

Leerkrachten en ouders bundelen hun krachten….We zetten het kind centraal en SAMEN, ouders en leerkrachten, gaan we om dit mens heen staan.Samen begeleiden jullie dit kind, in de mooie maar cruciale basisjaren, op weg naar volwassenheid!Daar staan we voor, tijdens deze workshops.Dus leerkracht, neem de ouders mee! En ouders, neem de leerkracht mee!Jullie ontvangen tijdens deze inspirerende workshops uitleg, kenmerken en veel voorkomende eigenschappen van hooggevoelige kinderen.Uitleg en heel veel tips en direct toepasbare vaardigheden om jullie kind te begeleiden in de verwerking van prikkels. Zowel in, als om hem heen.Volle hoofden, zere buiken, wiebelen, friemelen, dansende letters, volwassen uitspraken, wijsheden die niet passen bij de leeftijd, dromende blikken, korte lontjes, concentratie problemen en nog veel meer!

Op inspirerende wijze staat Siska Tromp jullie te woord. Zij spreekt, namens deze kinderen.Zij vertaald in heldere woorden en met alledaagse voorbeelden wat er nou precies in deze kinderen omgaat.En wat zij echt van ons nodig zijn om volledig tot groei en bloei te komen.Naast professioneel coach en jarenlange ervaring in het basisonderwijs is Siska zelf hooggevoelig en heeft zij 2 hooggevoelige kinderen. Haar persoonlijke ervaringen, die gepaard gingen met vallen en opstaan, deelt zij op zowel humoristische als emotionele wijze met jullie.

Samen, als ouders en leerkrachten, gaan jullie naar huis met een schat aan informatie, oefenmateriaal, een plan van aanpak en verfrissende, direct toepasbare, benaderingstechnieken!

Het enige wat je kind wil worden, is de beste versie van zichzelf!

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn